Det här kan vi hjälpa dig med

Hos oss kan du få hjälp med både kroppens och själens problem. Dessutom kan vi hjälpa och stödja dig i olika livsstilsfrågor. Vårt mål är en god tillgänglighet, bra bemötande och god medicinsk kvalitet. Det enda du behöver göra för att få tillgång till våra resurser är att lista dig hos oss.

Läkarmottagning

Vi som arbetar här är specialister i allmänmedicin samt blivande specialister i allmänmedicin (ST-läkare). Vi bedömer, utreder och behandlar alla sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Vid behov remitterar vi till andra specialister. Du kan boka tid till läkare via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-727 90 00. Har du akuta besvär är du välkommen till vår drop-in-mottagning, måndag-fredag 08.00-11.30. Tänk på att dessa besök är kortare och ej till för utredningar, längre sjukskrivningar och annat som kräver längre besök.

Sjuksköterskemottagning

På vår sjuksköterskemottagning kan du få hjälp med det mesta. Omläggningar, sårvård, borttagning av stygn, injektioner och blodtrycksmätningar är några av de saker vi sysslar med. Du kan boka tid till sjuksköterska via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-727 90 00. Du är även välkommen till vår drop-in-mottagning, måndag-fredag 08.00-11.30.

Provtagning

På vårt laboratorium har du möjlighet att ta prover som är ordinerade av våra läkare. Du kan även ta prover som är ordinerade från andra mottagningar och sjukhus. Glöm då inte att ta med remiss. Öppettider för provtagning är måndag-fredagar 08.00-11.30. Hör med din läkare eller sjuksköterska om du skall tänka på någonting speciellt inför provtagning. Vissa prover kräver till exempel att du skall vara fastande från kvällen innan och en del prover behöver tas på morgonen.

Psykologmottagning

På psykologmottagningen arbetar två legitimerad psykologer och en psykoterapeut. Hit kan du komma på remiss från läkare för en bedömning. Hos oss kan du få hjälp med nedstämdhet, oro, ångest, depression, sömnproblem, PTSD och stress. Våra metoder är vetenskapligt beprövade; Kognitiv Beteendeterapi (KBT) och Acceptence and Commitment Therapy (ACT).

Under ditt första besök får du berätta om dig själv; dina besvär och din livssituation. Vi informerar om psykisk ohälsa och tar tillsammans med dig fram en handlingsplan för hur du ska hantera dina problem och må bättre. Ibland bokar vi in återbesök för att följa upp hur handlingsplanen har fungerat.

Kol- och astmamottagning

Vår specialistsköterska utreder, behandlar och följer upp dig som har KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) och astma. Kontakt med mottagningen får du via remiss från din läkare.

Tobaksavvänjning

Att sluta röka är något av det absolut bästa du kan göra för din hälsa. Vår specialistsköterska hjälper dig att lyckas. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare eller sjuksköterska.

Diabetesmottagning

Om du har diabetes eller ökad risk att få det, så utreder och följer vår specialistsjuksköterska dig. Kontakt med mottagningen får du via remiss från din läkare.

Äldresjuksköterskemottagning

Vår äldresjuksköterska är ”spindeln” i det komplicerade kontaktnät som de mest sjuka äldre ofta hamnar i. Hon kan vara den sammanhållande länken i vårdkedjan när det behövs. På vår äldresjuksköterskemottagning kan du även få hjälp med sårvård, inkontinenshjälpmedel, demensutredning, gå igenom läkemedel och ställa frågor. Det finns möjlighet till hembesök. Du kan boka tid via telefon 031-727 90 00 eller 1177 Vårdguiden E-tjänster. Om du vill läsa mer om vård och hälsa för seniorer rekommenderar vi följande länk: 1177 Vårdguiden Senior.

Vaccinationsmottagning

Under rådande situation med coronaviruset/covid-19 hänvisar vi alla vaccinationer till vaccinationsmottagningar.

Bokning

Våra mottagningar är öppna för dig som är listad hos oss. Anledningen är att vi vill sätta våra klienter i första rummet. Självklart är du välkommen att lista dig här.

Alla mottagningarna utom drop-in (läkar- och sköterskemottagning) är tidsbeställda. Du bokar tid via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-727 90 00. Alla våra mottagningar ingår i högkostnadsskyddet. Tyvärr måste vi ta ut en avgift om du inte kommer på bokad tid.