Vi vill erbjuda ett modernt BVC med god service för hela familjen. På vår BVC-mottagning kan du och ditt barn få hjälp med det mesta. Och du får komma så ofta du vill. Alla våra besök är tidsbeställda, så ring först för att boka tid.

Hovås Askims BVC – hela familjens favorit

Kommande utbildningar

Det kommer en utbildning i hjärt- och lungräddning för barn. Är ni intresserade av detta, vänligen hör av er till oss på mail eller telefon 031-727 90 06.

Information angående Covid-19

Endast friska barn och föräldrar är välkomna till BVC. Om osäkerhet finns kring symtom, ring gärna till oss på 7279006 innan ni kommer. Båda föräldrar eller annan närstående är välkomna till BVC. Syskon endast om det absolut är nödvändigt.

 

Välkommen till vårt BVC. Vi ser fram emot att lära känna dig och ditt barn och ge en god och trygg omvårdnad från den allra första spädbarnstiden tills barnet börjar skolan. Vi svarar för kontroller av nyfödda och yngre barns hälsa och ger råd om allt som rör ditt barns utveckling.

Du väljer själv om du vill ha kontakt med oss inom barnhälsovården. De förebyggande insatser som vi erbjuder ska vara ett stöd för dig som förälder när det gäller ditt barns fysiska, psykiska och sociala utveckling.

Val av BVC

Om du inte valt barnavårdscentral i samband med dina besök på mödra­vårdscentralen är du välkommen att kontakta oss. Du är välkommen till oss oavsett var du bor eller tidigare varit listad. Vi är måna om att du får träffa samma personer både vid besök på BVC och på vårdcentralen.

Hembesök

Du kommer att få erbjudande om hembesök av oss när du kommit hem från förlossningen. Vi vill träffa dig och ditt barn för att se att allt är bra, ge stöd och informera om barnhälso­vården. Detta besök görs på dina villkor och naturligtvis bara om du vill. Vi kan också göra hembesök när ett adoptivbarn nyligen anlänt till sin familj eller när ett barn är nyinflyttat.