Att bli förälder innebär en omvälvande händelse i livet. Vi erbjuder, under barnets första levnadsår, alla föräldrar att delta i föräldra­grupps­verksamhet. Vi har även grupper i spädbarnsmassage och utbildningstillfällen i B-HLR.

 

Sömnföreläsning

Hanna Bergenkull är utbildad inom sömn och är expert på just barns sömn. Ungefär 30% av alla föräldrar har det kämpigt med sömnen och även om det kan finnas olika grader av sömnsvårigheter, så är det många som behöver en hjälpande hand. Vill du lära dig mer om barns sömn och hur du kan förbättra den? Passa då på att delta på föreläsningen måndag 20 februari här hos oss.

Föreläsningen vänder sig främst till föräldrar med barn i åldern 0-2 år men du med äldre barn är självklart också välkommen! Föreläsningen ger dig kunskap om hur små barns sömn fungerar och vad som påverkar sömnen på olika sätt

Fakta om föreläsningen:

Tema: Små barns sömn – hur kan jag förbättra den?  

Dag: måndag 20 februari 2023

Tid: 18-19:30

Plats: BVC Hovås Askim

Kostnad: gratis

 

Föräldragrupp

Ni får råd och information från oss på BVC samt möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. Träffarnas innehåll anpassas efter era önskemål och kan beröra ämnen som sömn, föräldrarollen, olycksfall, kost och barnets utveckling. Båda föräldrarna är välkomna!

Spädbarnsmassage

Massage är ett fantastiskt sätt att stärka anknytningen mellan dig och ditt barn. Det är avslappnande och välgörande för bägge parter. Forskning har visat på ett flertal positiva effekter som: stärkt immunförsvar, bättre viktökning hos det nyfödda barnet, matsmältningen stimuleras liksom bättre tarmfunktion vilket kan lindra magknip och förstoppning. Sömnen förbättras och genom att huden stimuleras förbättras även barnets motorik och beröringssinne.