Att bli förälder innebär en omvälvande händelse i livet. Vi erbjuder, under barnets första levnadsår, alla föräldrar att delta i föräldra­grupps­verksamhet. Vi har även grupper i spädbarnsmassage och utbildningstillfällen i B-HLR.

 

Föräldragrupp

Tyvärr är våra Föräldragrupper samt vår utbildning i Spädbarnsmassage inställda för närvarande pga Covid-19.

Vi erbjuder istället barnvagnspromenad för nyblivna föräldrar. Vi träffas då på tisdagar kl. 14.30 utanför biblioteket på Askims Torg.

För er som önskar få utbildning i B-HLR finns den online via Röda Korset.

 

Ni får råd och information från oss på BVC samt möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. Träffarnas innehåll anpassas efter era önskemål och kan beröra ämnen som sömn, föräldrarollen, olycksfall, kost och barnets utveckling. Båda föräldrarna är välkomna!

Spädbarnsmassage

Massage är ett fantastiskt sätt att stärka anknytningen mellan dig och ditt barn. Det är avslappnande och välgörande för bägge parter. Forskning har visat på ett flertal positiva effekter som: stärkt immunförsvar, bättre viktökning hos det nyfödda barnet, matsmältningen stimuleras liksom bättre tarmfunktion vilket kan lindra magknip och förstoppning. Sömnen förbättras och genom att huden stimuleras förbättras även barnets motorik och beröringssinne.